Annikki Lampela

Pakanat tuetulla lomalla Kajaanissa

Olimme kahdeksan hengen porukalla Ikäihmisten hyvinvointilomalla 5.-10.9.2011 Hotelli Kajaanissa.

Meitä hellittiin aurinkoisella ja lämpimällä säällä, monipuolisella ohjelmalla ja hyvällä ruoalla.  Ohjelmaan osallistuminen oli täysin vapaaehtoista, mutta mistään emme malttaneet olla pois.  Lomaviikolla olivat mukana myös Kouvolan Koukkupolvet, entisen Karjaportin eläkeläisiä, oikein mukavia ja iloisia lomalaisia.  Liikunnanohjaaja Mikko Seppänen veti ansiokkaasti ja innostavasti lomaviikon ohjelman.

Kajaani on nähtävyys – kuten kaupungin esitteessä sanotaan.  Sen saimme todeta jo heti toisena päivänä, kun teimme kaupunkikierroksen kävellen.  Kajaanin kauniissa rantapuistossa tutustuimme Eino Leinon ja Elias Lönnrotin patsaisiin, sieltä poikkesimme Kajaanin linnan raunioille, kuljimme kirjaston ja kirkon kautta Urho Kekkosen muistomerkille – Suuri aika.  
Ja mitäpä olisi kaupunkikierros ilman pistäytymistä Heikkisen leipomossa pullakahveilla.

Viikkoon sisältyi myös monenlaisten pelien (boccia, mölkky, petankki, tikkakisa) lisäksi, vesijumppaa, luentoja liikunnan ja ravitsemuksen vaikutuksesta ja merkityksestä terveyteen ja toimintakykyyn iän karttuessa sekä sauvakävelyä Kajaanijoen rantapoluilla, todella kauniissa maisemissa.

Mielenkiintoinen oli myös keskiviikon Runonkeruu-iltapäivä, joka aloitettiin Hotelli Kajaanin pihapiirissä olevasta Lönnrotin kesäasuntona toimineesta majasta.  Osallistujat jaettiin joukkueisiin, joiden piti kirjoittaa runo, jossa esiintyivät muutamat itsekunkin ensin ”hatusta” nostamat sanat.

Viikon kruunasi perjantaina linja-autolla tehty Kapsakan retki.  Pääsimme tutustumaan Paltaniemen kauniiseen kuvakirkkoon (valmistunut 1726) sekä Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsään.
Erotessamme saimme retken järjestäjältä Kapsakan Kirsi Kilpeläisestä vesipullon ”Virkeydeksi Lönnrotin vesi”.  Niinpä jaksoimme illalla nauttia saunomisesta Kajaanijoen rannassa olevassa Eliaksen saunassa ja tanssia puoleen yöhön.

Comments are closed.